Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK HAJDIÁKRA 2.

2017.05.25

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

Bazsalikomos hajdinalepény
Hozzávalók:
30 dkg egész hajdina egész, 30 dkg liszt, 2 dl tej, 2 tojás, 1 dl kukoricaolaj, só, bazsalikom

Elkészítése:
A megmosott, beáztatott hajdinát sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, és bazsalikommal fűszerezzük. Az elkészített tésztának sűrű palacsintatésztához kell hasonlítania. A masszát 10-15 percig pihentetjük, majd kanállal kis lepényeket formázunk belőle, és pirosra sütjük mindkét oldalát.
A kisült lepényeket forrón, párolt zöldségfélékkel tálaljuk, de fogyasztható túróval, tejföllel vagy reszelt sajttal is.

Burgonya-pirog hajdinakásával
Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 1-2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olvasztott vaj, olaj a kisütéshez, só, ízlés szerint
A töltelékhez:
5 dkg hajdinakása, fél fej vöröshagyma, 1 evőkanál olvasztott vaj, só, ízlés szerint.

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, forrón áttörjük. Tojássárgáját, kevés olajat adunk hozzá, jól összekeverjük, és a masszából pirogokat készítünk. Az 1-1.5 cm vastag pirogok közepébe hajdinakásából készült tölteléket teszünk.
A széleket összefogjuk, tojássárgájával megkenjük. Zsemlemorzsában megforgatjuk, majd mindkét felén pirosra sütjük. A töltelékbe való - puhára főtt - hajdinakásába apróra vágott és megpirított vöröshagymát teszünk, és összekeverjük.
Tálaláskor a pirogokat leöntjük olvasztott vajjal.

Forrás:
ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK HAJDINÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.