Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK HAJDINÁRA 4.

2018.11.08

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

GOMBÁS HAJDINA
Hozzávalók:
egy csésze hajdina, egy csésze gomba tisztítva, darabolva, egy fej vöröshagyma, apróra vágva, egy csomó petrezselyem zöldje, aprítva, két csipet tengeri só, három evőkanál hidegen sajtolt olaj

Elkészítése:
Az olajon megpirított hagymához adjuk a gombát, a sót. Főzzük saját levében tíz percig, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét, majd a forró vízzel leöblített hajdinát.
Felengedjük körülbelül két csésze vízzel, fedő alatt puhára főzzük.

HAGYMASALÁTA KÖLESSEL, VAGY HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
köles, vagy hajdina, sárgarépa, hagyma, köménymag, vagy zellermag, vagy kapormag, vagy natúr Vega-mix, sárgarépa levél, snidling, fokhagyma levele

Elkészítése:
A kölest vagy a hajdinát megfőzzük, fedő alatt duzzasztjuk. A sárgarépát, hagymát szeletekre vágjuk, vagy köménymagot, vagy zellermagot, vagy kapormagot, vagy natúr Vega-mixet teszünk a tetejére és félpuhára dinszteljük. Fedő alatt még hagyjuk pihenni. A sárgarépa levelét, snidlinget (metélőhagyma), fokhagyma levelét apróra vágjuk.
Tálaláskor a köles tetejére a dinsztelt zöldséget, majd annak tetejére a nyers zöldséget terítjük.

HAJDINA BROKKOLIVAL
Hozzávalók 10 személyre:
hajdina 500 g, brokkoli 1250 g, kefir 1000 g, fokhagyma 8 gerezd, só

Elkészítése: a hajdinát 1,2 l sós vízben megfőzzük, ízesítjük az összezúzott fokhagymagerezdekkel. A brokkoli megmossuk, rózsáira szedjük, és kevés sós vízben fedő alatt megpároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a hajdinakásához. A tetejét leöntjük a kefirrel, és közepesen meleg sütőben átsütjük.

HAJDINA GÁNICA (PULISZKA)
Hozzávalók:
8 dl sós víz, 3 kanál étolaj, só, 25 dkg hajdinaliszt, 15 dkg darált töpörtyű a tálaláshoz

Elkészítése:
Forró, sós vízbe beletesszük a puliszkát, folyamatosan kevergetjük, és addig főzzük, míg össze nem áll.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK HAJDINÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.