Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - A TÖLTÖTT CUKKINI

2016.08.29

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

GOMBÁVAL TÖLTÖTT CUKKINI
Hozzávalók 8 személyre:
3 kg cukkini, 1 kg vargánya, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, 10 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dl habtejszín, 20 dkg trappista sajt, 3 csomó petrezselyem-zöldje, 4 tojás, őrölt bors, só

Elkészítése:
A megmosott cukkinit kettévágjuk, vágott oldalát rácsosan bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kivajazott tepsibe fektetjük, héjas oldalával lefelé, és 200°C-os sütőben megsütjük. Ha kész, belső felét kanállal kivájjuk, és amit kiszedtünk, azt a gombával együtt finomra vágjuk, majd rátesszük a finomra vágott, és zsírban megpirított vöröshagymára. Gyakori kevergetés közben a levét elfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel és liszttel meghintjük, tejszínnel felengedjük, majd átforraljuk. Levesszük a tűzről, egyenként belekeverjük a tojásokat, és megtöltjük vele a cukkinikat.
Megszórjuk sajttal, kivajazott tepsibe tesszük, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben szép pirosra sütjük.

GOMBÁVAL TÖLTÖTT CUKKINI (LISZT- ÉS TEJCUKOR ÉRZÉKENYEKNEK)
Hozzávalók:
30 dkg darált hús, 1 kg cukkini, 30-35 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek napraforgó olaj, ételízesítő, só, bors

Elkészítése:
A meghámozott cukkinit megmossuk, hosszában kettévágjuk, húsát kiskanállal kivájjuk. A kivájt darabokhoz adjuk az apróra vágott gombát. A kockára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasszuk, s rátesszük a gombás cukkínit, a fokhagymát, a sót, borsot, az ételízesítőt és a felhígított paradicsompürét. 15 percig fedő nélkül pároljuk, hogy sűrű mártást kapjunk. Végül, hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
A töltelékkel megpúpozzuk a cukkinit, kiolajozott tálba letakarjuk, és előmelegített sütőben mérsékel tűznél, 40 percig sütjük.

JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT CUKKINI
Hozzávalók 2 személyre:
5 dkg rizs, só, 2 kisebb, zsenge cukkini, (ha lehet, virágjával együtt), 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 tojás, 15 dkg juhtúró, néhány ágacska kakukkfű, a tál kikenéséhez: 1 evőkanál olaj, a tálaláshoz: kész paradicsommártás

Elkészítése:
A rizst megmossuk, és bő, enyhén sós vízben (ilyen kis mennyiséget nem lehet a hagyományos módon megpárolni) kb. 5 percig főzzük. Leszűrve lecsöpögtetjük. A cukkiniket megmossuk, leszárogatjuk, majd hosszában félbehasítjuk, belsejüket kikaparjuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, az olajon megfuttatjuk, majd a cukkini forgácsot hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 2-3 perc alatt puhára pároljuk. A tűzről levéve a főtt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, a juhtúrót is belemorzsoljuk. Finomra vágott kakukkfűvel fűszerezzük, és a masszát a cukkiniik üregébe púpozzuk. Ezután olajjal kikent tűzálló tálba fektetjük, lefedjük és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) 20-25 perc alatt megsütjük.
Paradicsommártást kínálunk hozzá.

OLASZ TÖLTÖTT CUKKINI
Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes nagyságú cukkini, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej, összevagdalt vöröshagyma, 2 szelet húsos füstölt szalonna, 2 tört fokhagymagerezd, 25 dkg darált sertés- vagy borjúhús (esetleg vegyesen), 3 dl főtt rizs, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 kiskanál szárított zöld-fűszer, 1/2 kiskanál chilipor, 2 evőkanál reszelt (parmezán) sajt

Elkészítése:
A sütőt közepes hőfokúra (180°C-ra) bemelegítjük. Egy vastag falú tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A cukkiniit megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kiskanállal kiszedjük, és kockákra vágjuk.
Teflonserpenyőben az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, és a kétféle hagymát közepes lángon 3 percig, kevergetve sütjük. A darált húst beleforgatva erős lángon 4 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Időnként megkeverjük, hogy a leve elpárologjon. Az apró húsdarabokat villával szétbontjuk.
A rizst a fűszerekkel, a paradicsompürével és a cukkini darabokkal összekeverjük, és kissé átsütjük. Ezt a tölteléket a kivájt cukkinik üregébe halmozzuk, és sajttal megszórjuk.
A sütőben 30 percig sütjük, ez alatt a cukkini is megpuhul.

PADLIZSÁNKRÉMMEL TÖLTÖTT CUKKINI
Hozzávalók:
1 doboz zöldfűszeres Ráma Créme Bonjour szendvicskrém, 4 db cukkini, 2 db padlizsán, 1 db lila hagyma, 1 evőkanál mustár olívaolaj só, bors

Elkészítése:
A cukkinit hosszában félbevágjuk, és a belsejét kiskanállal kivájjuk. A padlizsánt szintén félbevágjuk. Mindkettőt olívaolajon megpirítjuk. A padlizsánt héjától megtisztítjuk, a húsát összetörjük és összekeverjük a finomra vágott lila hagymával, a szendvicskrémmel, a mustárral és kevés olívaolajjal. Jól összedolgozzuk és sóval, borssal fűszerezzük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a sült cukkinire nyomjuk.
Barna- vagy rozskenyérpirítóssal kínáljuk.

TÖLTÖTT CUKKINI 01.
Hozzávalók:
2 db kb. 25 cm hosszú cukkini, 20 dkg főtt füstölt hós, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 1 kis paradicsompüré, 10 dkg eidami sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd tört fokhagyma, őrölt bors, csipetnyi babérlevélpor

Elkészítése:
Az olajon a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára sütjük, majd a tört fokhagymát beletéve még egy percig a tűzön hagyjuk. Ekkor adjuk hozzá a kis kockákra vágott, főtt füstölt húst, amit egy kissé megpirítjuk rajta, végül a paradicsompürével meg a fűszerekkel összekeverjük. (Csak akkor sózzuk, ha a füstölt hús nem elég sós.) Pár percig főzzük, majd a tűzről levéve összekeverjük a kockára vágott kemény tojással, a sajttal, végül a nyers tojással. A cukkiniket alaposan megmossuk, hosszában kettévágjuk, a magjukat kiszedjük, és a tölteléket az üregükbe halmozzuk.
Hajszálvékony füstölt szalonna-szeletekkel befedjük, és tűzálló tálra egymás mellé ültetve, forró sütőben addig sütjük, amíg a tetejükön a szalonna, ropogós piros nem lett.
Aki nem szereti a szalonnát, az tehet a tetejére reszelt sajtot helyette.

TÖLTÖTT CUKKINI 02.
Hozzávalók:
közepes méretű cukkinik 50 dkg, 20 dkg trappista sajt, 1 csomag metélőhagyma, só, bors, pirospaprika, 2 dl tejföl

Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, hosszába kettévágjuk, magházát kanállal kikaparjuk., Hozzáadjuk a reszelt sajtot a finomra vágott metélőhagymát, sóval, borssal ízesítjük,összekeverjük. A cukkinit ezzel a töltelékkel megtöltjük, a feleket lazán egymásra helyezzük, és a kivajazott agyagtálba elhelyezzük. Tetejét tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk.
A tálat befedjük, és 1 órára a sütőbe tesszük.
Köretként párolt rizst adunk hozzá.

TÖLTÖTT CUKKINI 03.
Hozzávalók:
4 cukkini - kb. 500g, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 1 tojás, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 175g zsemlemorzsa, 1 kávéskanál olasz fűszerkeverék, só, fekete bors

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Vajjal megkenjük a hőálló sütőforma belsejét. Megtisztítjuk a cukkinit, hosszában megfelezzük, majd a belsejét kivájjuk, majd kb. 10 percig sütjük. Időközben megtisztítjuk a hagymát, majd felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk, ugyanezt tesszük a cukkini belsejével is. Serpenyőben mérsékelt tűznél megolvasztjuk a vajat, s puhára pároljuk benne hagymát a cukkini belsejével együtt. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a petrezselymet és a fűszereket. A tojást a cukkini masszához keverjük. A majdnem megsült cukkinit kivesszük a sütőből, megsózzuk és megborsozzuk, majd megtöltjük a zöldséges masszával, végül megszórjuk parmezánnal. Ezt követően még kb. 5 percig sütjük. A töltelék enyhe barna színe jelzi, hogy elkészült az ínyencség.
Tálalásával ne késlekedjünk!

TÖLTÖTT CUKKINI 04.
Hozzávalók:
2 db cukkini, 15 dkg szója-granulátum, 4 ek lecsó, 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 1 cs. kapor, 2 dl kefir, pirospaprika, só, borsikafű

Elkészítése:
A szójagranulátumot 20-25 percre bő vízbe beáztatjuk. A jól megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk. A közepét kikaparjuk, úgy hogy a maradék ne legyen túl vékony. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lecsót, a kicsavart szóját. Fűszerezzük, és kis lángon puhára főzzük.
Ha kész, beleöntjük a cukkinibe, tetejét meglocsoljuk a kapros kefirrel, és tepsibe lefedve 25 percig, majd fedő nélkül 5-8 percig sütjük.

TÖLTÖTT CUKKINI 05.
Hozzávalók:
2 nagyobb (80 dkg) cukkini, 1/2 citrom, 5 dkg sonka-kövérje, 1 kis fej hagyma, 25 dkg darált sertéshús, 1 dkg só, 1 késhegynyi őrölt bors, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, 1 tojás

Elkészítése:
A száránál levágott, megmosott cukkinikat félbevágom, és a belüket óvatosan kivájom. Citromlével meglocsolom és megsózom.
Az apróra vágott sertés-kövérjét kissé megolvasztom, és megfuttatom benne a finomra vágott hagymát. Ezután hozzáadom a darált húst. Átpirítom, megsózom, borsot is teszek bele. Hozzákeverem a cukkini kivájt húsát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a tejszínt és a tojást. Ezzel megtöltőm az előkészített fél cukkiniket. A tetejüket alaposan behintem reszelt sajttal.
Forró sütőben (200°C-on) kb. 30 perc alatt megsütöm.

TÖLTÖTT CUKKINI 06.
Hozzávalók: 3 kisebb cukkini, 2 vöröshagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 25 dkg gomba, 3 ek hidegen sajtolt olaj, 3 ek teljes kiőrlésű liszt, 3 ek világosra pirított szezámmag, 1 csomó petrezselyem zöldje, 2 csipet tengeri só, fehér bors

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a fokhagymával olajon megpirítjuk, majd hozzátesszük a tisztított, szeletelt gombát és 15 percig pirítjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a szezámmagot, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk, és tovább pirítjuk, Felöntjük egy csésze vízzel, és sűrűre főzzük. A hosszában félbe vágott cukkinik közepét kikaparjuk, megtöltjük a töltelékkel, és kevés olajjal meglocsoljuk.
Tűzálló tálban előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

TÖLTÖTT CUKKINI AMANDA MÓDRA
Hozzávalók:
2 db (30-30 dkg) cukkini, 15 dkg paradicsom meghámozva, kockákra vágva, 20 dkg gomba cikkekre vágva, 1 cs. újhagyma felkarikázva, 1 gerezd szétnyomott fokhagyma, 1 cs. zellerlevél aprítva, 2 felkockázott főtt tojás, 1 nyers tojás, 6 dkg vaj, só, bors, oregánó

Elkészítése:
A cukkiniket hosszában kettőbe vágjuk, közepüket kikaparjuk, megsózzuk. A vajban megpirítjuk a hagymát, majd a gombát, borsozzuk, sózzuk. Összeforraljuk a paradicsommal, fokhagymával, zeller-zölddel, oregánóval. Levesszük a tűzről és belekeverjük a főtt és a nyers tojást. Megtöltjük a cukkiniket.
Vajazott tepsiben közepes tűznél (170°C) 30 perc alatt készre sütjük. (patisszonnal is működik)

TÖLTÖTT CUKKINI CSAK ÚGY, KLEMI MÓDRA
Előkészítése:
Leballagtam a kertbe, learattam 2 nagyobb cukkinit, alaposan megmostam, a végeket levágtam, hosszában kettévágtam, a belét - túl nagyok voltak a magok - alaposan kikotortam. Jól besóztam, megkentem házi fokhagymakrémmel, aztán erre került rá a töltelék:
Töltelék:
maradék currys rizs (tehát kb. fél liter), 80 dkg darált hús, 2 közepes fej darált hagyma, 1 fej fokhagyma, jó adag bors, bőven só, pirospaprika, 3 tojás, alaposan összegyúrva a hozzávalókat.
A legnagyobb tepsimet alaposan kiolajoztam, a fél cukkiniknek "talpat" csináltam (mindegyiknek levágtam az aljából egy vékonyka szeletet), majd mindegyiket púposra töltöttem a töltelékkel. Lefóliáztam és kb. 1 órára ment a sütőbe. Tepsi ki, fólia le, egy tojás felverve, mindegyik kupacot alaposan végigkentem, míg el nem fogyott a tojás. Majd ráreszeltem 10-15 dkg trappistát, és vissza a sütőbe. Bő fél óra múlva elkészült, csak úgy pirult a teteje, a sajt pedig teljesen rá, illetve beleolvadt. Isteni finomra sikeredett! Egyetlen kifogásom volt csupán, a cukkinit még jobban be kellet volna sóznom. Legközelebb már így lesz!
Próbáljátok ki, természetesen közönséges sima rizzsel is biztosan finom, de a lényeg, a cukkinit túl kell fűszerezni!

TÖLTÖTT CUKKINI ÉDES - SAVANYÚ MÓDON
Hozzávalók:
1 üveg Uncle Ben's édes - savanyú mártás ananásszal, 4 db nagyobb cukkini (kb. 1 kg), 8 dkg gomba, 1 db pritaminpaprika (kb. 10 dkg), 8 dkg zöldborsó, ízlés szerint 8 dkg sajt, só, bors, 1/2 dl olaj, 25 dkg Uncle Ben's hosszú szemű rizs

Elkészítése:
A meghámozott cukkinit félbe vágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, besózzuk, és egy tűzálló tálba helyezzük. A rizst a leírás szerint elkészítjük. Az olajban, az apró kockákra vágott gombát pirítani kezdjük, és 4 - 5 perc után hozzáadjuk az apró kockára vágott pritaminpaprikát, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A megpárolt zöldborsóval összeforraljuk. Az így elkészített raguhoz, hozzáadjuk, a megfőzött rizs felét, és az így kapott töltelékkel a tálra helyezett cukkiniket megtöltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk. A tepsibe kevés vizet és olajat öntünk, és 180 fokra hevített sütőbe 15 percig sütjük.
Tálaláskor a cukkinik mellé körítjük a megmaradt rizst, és a felforrósított ananászos mártással leöntjük.

TÖLTÖTT CUKKINI, SÜTŐBEN (GÖRÖG RECEPT)
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg közepes cukkini, 1 teáscsésze olívaolaj, 1 apróra vágott hagyma, 1/2 kg darált marhahús, só, bors, petrezselyemzöld apróra vágva, 2 nagy kétszersült vagy ennek megfelelő száraz kenyér, 1/2 csésze tej, 1 csésze puha reszelt sajt, besamel krém

Elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, megtisztítjuk, levágjuk a végüket. Hosszában egy hosszú csíkban levágjuk mindegyikről a héját, majd megfőzzük őket. Ehhez sós, lobogó vízbe tesszük a cukkiniket, és körülbelül 8 percig főzzük, hogy megpuhuljanak, de ne főjenek szét. Kivesszük a cukkíniket a vízből, leszűrjük, majd egy kiskanállal a levágott csík mentén kivájjuk a belsejüket. A tepsit kikenjük a zsiradékkal és lehelyezzük a cukkiniket, a kivájt részükkel felfele, egymás mellé.
Zsiradékban, olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a darált húst, és addig pirítjuk kavargatva, amíg a hús kifehéredik. Fontos a kavarás, mert ha nem akkor a hús összeáll galacsinokba. Hozzáteszünk egy kiskanál sót, borsot, a petrezselyemzöldet és egy kis vizet. Hagyjuk lassú tűzön főni körülbelül 1/2 órát. Levesszük a tűzről.
A kétszersülteket tejbe áztatjuk, hozzá adjuk a húshoz. A masszához adjuk a sajt 3/4-t és a tojást. Jól összekavarjuk, majd megtöltjük vele a cukkiniket. Minden cukkinit leöntünk besamelmártással, megöntözgetjük a maradék olajjal és közepes sütőben körülbelül 45 percig sütjük.
Megjegyzés: Kedvelt megoldás hogy a cukkinik közötti és körüli szabad helyet kihasználva a tepsiben, kockákra vágott krumplit szurkálnak közéjük. Ha ezt a módszert
alkalmazzuk, akkor a krumplikat egy tálban felvágjuk és megsózzuk, borsozzuk alaposan, majd miután beszurkáltuk őket az étel közé, a tepsibe vizet öntünk, jó egy ujjnyit.
Ez szükséges ahhoz, hogy a krumplik is megfőjenek, és finom szaftos maradjon az étel.

TÖLTÖTT CUKKINI (MAGGI AJÁNLATA)
Elkészítése:
A jól megmosott cukkinit kettévágjuk, belső részét kikaparjuk. Finomra vágott vöröshagymát kevés vajon lepirítunk, hozzáadjuk a darált csirkemellet, a cukkini belsejét, a megmosott apróra vágott gombát. Kevés vízzel felengedjük és hozzáadjuk a Maggi Tyúkhúsleveskockát, finomra vágott petrezselyemzölddel, kicsit megsózzuk. Liszttel meghintjük, tejszínnel felengedjük. Tűzről levesszük, és egész tojásokat keverünk hozzá. Betöltjük a cukkiniket.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük.

TÖLTÖTT CUKKINI MÁSKÉPPEN
Hozzávalók:
4 közepes, vékony cukkini, 20 dkg darált bárányhús, 1 csomó petrezselyemzöld, só, 1 késhegynyi őrölt bors, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg báránylapocka, 1/2 dl olaj, 1 evőkanál vaj

Elkészítése:
A cukkinit megmosom. A két végét levágom, és hosszában, vékony cső vagy almakiszúró segítségével kifúrom a belsejét. A darált bárányhúst finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, őrölt borssal, fahéjjal és egy teáskanálnyi reszelt hagymával fűszerezem, összekeverem, majd a cukkiniba töltöm.
A báránylapockát kis darabokra vágom, és az apróra vágott maradék hagymával együtt forró olajban megpirítom. Sóval, borssal, fahéjjal fűszerezem. Hozzáadom a vajat, és kb. 4 dl vízzel felöntöm. Beleteszem a töltött cukkiniket, és együtt puhára párolom.
A töltött cukkiniket a bárányhússal és a levével együtt tálalom.

TÚRÓVAL TÖLTÖTT CUKKINI KAPORMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
20 dkg cukkini, 6 dkg túró, 1 kávéskanál vöröshagyma, 1 kávéskanál "Hírös mártás", 1/2 evőkanál tejföl, 1/3 evőkanál olaj, 1 kávéskanál, 1/2 kávéskanál kapor, só, bors

Elkészítése:
A cukkinit vékonyan meghámozzuk, forrásban lévő vízbe tesszük, 10 percig főzzük. Leszűrjük, kihűtjük. Félben hosszába vágjuk, a belsejét kanállal kiszedjük, megtöltjük kaporral, hírös mártással, vöröshagymával, sóval, borssal ízesített, áttört túróval. Rátesszük a zöldség másik felét és jénai edénybe téve, leöntjük a tejföllel összeforralt olajjal.
Előmelegített sütőben megsütjük.

Hírös mártás = szegedi paprikamártás
PAPRIKAMÁRTÁS
Hozzávalók:
5 db. paradicsompaprika, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek édes pirospaprika, 1 kk rózsapaprika, 2,5 dl. olaj, 2 ek 10%-os ecet, 1 ek citromlé, só

Elkészítése:
A paradicsompaprikát forró sütőben 15 percig sütjük. Ha a héjuk megráncosodik, meghámozzuk, kicsumázzuk. Vöröshagymát, fokhagymát, a paprika húsát finomra vágva kevés olajon kb.5 percig pároljuk, majd kihűtjük. A lehűlt paprikához adjuk a sót és a fűszerpaprikát és a maradék olajjal sűrű mártássá mixeljük.
Ecettel, citromlével ízesítjük. Hűtve 1-2 hétig eltartható.

 

ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT CUKKINI
Hozzávalók:
1 db cukkini, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 3 db paradicsom, 2 db húsos paprika, 1 db tojás, 2 db burgonya, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál só, 1 evőkanál vaj, késhegynyi őrölt bors, vegeta

Elkészítése:
Ha nem túl vastag a cukkini héja, nem kell lehámozni, csak hosszában félbe vágni és a belét kivájni, úgy, hogy kb. 1 cm-nyi vastagon megmaradjon a húsa. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A paradicsomnak lehúzzuk a héját. Sós vízben megfőzzük a burgonyát, a répát. A hagymát csipetnyi vajon megpirítjuk. Amikor a zöldség megpuhult, lassan összekeverjük a cukkini kivájt és összekockázott belével, a paradicsommal, a paprikával, a hagymával és a fűszerekkel. Beletesszük a felvert tojást. A két cukkinit a kivajazott tepsire tesszük egymás mellé, és megtöltjük őket a masszával. A tetejét meglocsoljuk tejföllel.
Forró sütőben kb. fél órát sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA - TÖLTÖTT CUKKINI
Szerző:

Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.